Tehnologii avansate
Camera Intra-orala

Multi dintre pacienti, in special tinerii, sunt familiarizati cu tehnologiile de ultima ora. Computerele si televizoarele sunt metoda lor principala de procesare a informatiei.

Medicii MediCALM folosesc camera intra-orala pentru a va ajuta sa va intelegeti mai bine diagnosticul. O camera intraorala este o camera video foarte mica. In unele cazuri, o camera intra-orala poate avea doar cativa milimetri lungime. Camera intraorala ne da posibilitatea sa vedem imagini clare, precise si marite ale gurii dumneavoastra, ale dintilor si gingiilor, pentru a putea pune un diagnostic corect. Datorita imaginilor clare, definite, marite, se poti vedea detalii imposibil de observat la examinarea standard cu oglinda. Aceasta inseamna, printre altele, un diagnostic mai rapid pentru dumneavoastra si mai putin timp petrecut pe scaunul stomatologic.

Camerele intra-orale ne permit de asemenea sa salvam imaginile in calculator, pentru a avea o inregistrare permananta a tratamentelor. Astfel vom sti in timp cum evolueaza rezultatele tratamentelor dumneavoastra.

Apex-Finder-ul

Esta un aparat performant care indica lungimea canalelor dentare in tratamentele endodontice, astfel incat sa se obtina rezultatele dorite.

Lucrul la 4 maini

Conceptul de stomatologie la 4 maini are ca punct cheie faptul ca stomatologul si asistenta ofera cele patru maini cu urmatoarele avantaje :

  • Creste la maxim calitatea actului terapeutic pentru ca medicul primeste tot ce are nevoie si elimina miscarile in plus care-l pot face sa iasa din starea de concentrare si-l obosesc
  • Atitudinea pozitiva de echipa creste placerea muncii intr-un mediu favorabil si ergonomic
  • Evacuare si aspirarea eficienta a lichidelor din cavitatea bucala
  • Organizarea corecta a timpului, astfel incat durata sedintelor sa fie minima

Radiografiile 

Radiografia Dentara este indispensabila unui diagnostic corect si unui plan de tratament eficient. Nu se poate face stomatologie fara radiologie dentara. Acest lucru l-am inteles inca de la inceput, astfel incat in 2001, an in care am deschis cabinetul MediCALM, acesta a fost dotat cu Aparat de radiologie dentara.

Dupa ce efectuam o radiografie dentara, aceasta este scanata pentru a o putea vedea marita pe ecranul computerului. Astfel putem observa toate detaliile necesare pentru un diagnostic complet. Toate radiografiile sunt stocate in forma electronica si pot fi comparate rezultatele in timp ale tratamentelor.

Radigrafiile tip Bite-Wing sunt concepute special pentru a putea detecta cariile ascunse dintre dinti si cariile sub obturatiile ( plombele ) vechi, pentru a putea determin daca o pata ascunde o carie sau nu.

Autoclavul Clasa B

Asigura cea mai performanta si sigura sterilizare. Este indispensabil pentru un cabinet modern care are ca Specialitati Implantologia, Parodontologia si Extractiile chirurgicale de Molari de minte inclusi si semi-inclusi. Ne asigura linistea de a ne putea trata proprii dinti in cabinet si cei ai familiei noastre.

Detartrajul Sonic si Aparatul cu jet de bicarbonat

Detartrajul sonic este forma cea mai blanda de detartraj pentru suprafetele dentare. Putem incalzi apa daca aveti nevoie. Dupa detartraj trebuie facuta o lustruire a dintilor curatati. Aparatul cu jet de bicarbonat lustruieste toate suprafetele dentare, curata petele de pe dinti si din spatiile interdentare, reda albul natural al dintilor.